Nejnovější recenze ze sekce Cepíny
- zahnutí topůrka je dostatečné pro ochranu při práci na strmém svahu.
- cepín není ultralight, ale jeho lehce vyšší hmotnost koresponduje s tím kam je určen a tak jeho pomáhá při zasekávání do ledu
- zobák i hrot se snadno zasekávají do ledu
- lopatka dobře tvarovaná pro snadné hrabání například štandu i v tvrdším sněhu
- otvor v hlavě i hrtotu je dostatečně velký pro karabinu
- jednoduchá posuvná opěrka, která mě pomáhala při přitahování se za zaseknutý cepín
- upevňující pružná šňůra s drátkovou karabinou pro uchycení do sedáku, takže odpadá nemotorné a pomalé omotávání si a přendávání si poutka z ruky do ruky, karabina navíc zabrání ztráty cepínu v případě jeho upuštění
- možnost dokoupit různé příslušenství přímo od Grivelu, včetně posuvné opěrky ruky, která se dá zamknout kdekoliv po délce topůrka
- karabina na šňůře by mohla být solidnější než jen z drátu
- ochrana hrotu a ani zobáku nejsou součástí cepínu
- SPÍŠE ASI VÝHODA: dodávaná opěrka která je součástí šňůry drží jen ve dvou pozicích – před ohybem a pak u hrotu, ve skutečnosti to není nevýhoda, pro jednodušší lezení je to rychlejší, protože buď cepín bodáte hrotem do sněhu a pak opěrka není potřeba, nebo se za cepín lehce pověsíte a pak opěrka je fajn pod rukojetí u hrotu. Posun horu a dolu je rychlý. Kdo chce opěrku zamknutelnou kdekoliv po délce topůrka, tak si ji od Grivelu může snadno dokoupit – a to má málo která značka
jsem za něj moc rád, při výstupy kolem obtížnosti AD hravě obstojí
- lehký
- zatím žádná
- Lehký, dobře uchopitelná rukojeť
- Dobře se připne na batoh,
- absence šnůry na připnutí k zápěstí
S tímto cepinem zatím žádná zkušenost, ale zn. Camp je určitě dobra volba. Má poutko, dobrý design, jistě bude sloužit ke spokojenosti.
- Krásný cepin
- Uvidíme jak v akci
Není co vytknout, maximální spokojenost
- Cepín velmi lehký
- poutko
- neklouzavá úprava v dolní časti
Super cepín do ledu, mixu a na drytool.
- praktický
Váha, velikost provedení.
- Poměr cena/výkon je bezkonkurenční
musím ještě vyzkušet v praxi
Klasika ;)
- Vyzera byt kvalitne spracobany, tesim sa na pouzitie
- Cepin je lehký
- lehký a sympatický cepín
Produkt jsem vyzkoušel a plně splňuje moje požadavky.
Zatím jsem jej nevyzkoušel.
- univerzalni
- dostatecne dlouhy
- vymenne hroty
Vyborny hybrid mezi lezeckym a turistickym cepinem. Lehci stredne tezke lezeni uplne na pohodicku. Na chuzi taky vyborny.
Zatím jsem ho využil jenom párkrát, ale nenašel jsem nic, co by mi vadilo. Používám ho čistě jako turistický cepín, nelezl jsem s ním.